MIA 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Rigtersbleek grijpt net naast de punten

Zaterdagavond half 8 in Amersfoort stond de wedstrijd tussen Rigtersbleek en MIA op het programma. Het wordt voor Rigtersbleek steeds lastiger om de zevende plek te ontlopen en een overwinning zou wat meer hoop bieden. De directe concurrent, Telstar, mocht aantreden tegen de nummer 8 van de ranglijst en zou daardoor op 4 punten komen mocht er weer verloren worden.

Er werd niet sterk begonnen aan de wedstrijd, maar na een 2-0 achterstand kwam de ploeg snel terug en nam het de leiding in de wedstrijd. Een aantrekkelijke eerste helft met veel doelpunten, goed verdedigend werk en attractief korfbal waarbij het stuivertje wisselen was. Bij fasen was het MIA die het initiatief nam, maar Rigtersbleek nam dan snel het stokje over en kwam weer op voorsprong. Uiteindelijk gingen beide teams de kleedkamer in bij een stand van 11-11.

Na de rust kwam MIA sterker uit de kleedkamer en nam het snel een voorsprong van 2 goals. Bij Rigtersbleek werd er snel aangescherpt om een verdere achterstand te voorkomen. Echter was het gat geslagen en MIA bleef een voorsprong houden. Rigtersbleek bracht nog wissels in om zo het tij te keren, maar verder dan tot 1 doelpunt verschil kwam de ploeg niet. Uiteindelijk speelde MIA de wedstrijd volwassen uit en gaf geen kans aan de Enschedese ploeg.

Vanaf nu zijn er nog 4 wedstrijden te spelen, hierin zijn er nog 8 punten te verdelen. Van deze 4 wedstrijden zijn er 3 thuisduels. Daarbij neemt Rigtersbleek het op tegen opeenvolgend Spirit, Telstar, ODIK en TOP. Spirit en Telstar staan het dichtst bij op de ranglijst met 4 punten voorsprong. Komende twee thuiswedstrijden zullen bepalen wat het lot van de ploeg uit Enschede zal zijn.

Zaterdag is erg belangrijk en we hopen dat jullie er net als alle vorige thuiswedstrijden voor ons willen zijn.

Wybren