Historie

In 1910 werd door enkele personeelsleden van de voormalige textielfabriek "Rigtersbleek" een sportvereniging geformeerd. De naam werd "Rigtersbleek" en voetbal was de belangrijkste sport. Zestien jaar later wilden enkele vrouwelijke supporters een damesvoetbalclub oprichten. Volgens het bestuur toentertijd geen sport voor dames, het bestuur adviseerde deze dames om te gaan korfballen.

Korfbal was in die jaren een opkomende sport. Verenigingen als DOS (oktober 1910), HKC (mei 1913) en Nääs (mei 1923) speelden al in competitieverband. Bij Rigtersbleek waren voorlopig alleen de dames actief en hun doorzettingsvermogen werd beloond. De heren kregen ook belangstelling en zo kon er dus een korfbalteam geformeerd worden. Op 2 september 1926 werd SV Rigtersbleek officieel aangesloten bij de OKB (Overijsselse Korfbal Bond).

Na jaren met succesvolle en minder succesvolle perioden besloot de afdeling Korfbal op 6 mei 1967 zelfstandig te worden. Op 29 februari 1968 werd door de textielfabriek te kennen gegeven dat zowel korfbal als voetbal voor eigen rekening het onderhoud van het gehele sportpark op zich moest nemen. Dit gaf de nodige problemen voor beide verenigingen. Hoewel "Het Paviljoen" het onderkomen bleef van beide verenigingen, was de situatie verre van ideaal. Toen op 1 maart 1972 de directeur van de dienst LOSR aan beide verenigingen meedeelde dat het sportpark was aangekocht door de gemeente, was dit het sein voor de korfbalvereniging een bouwcommissie te formeren voor een eigen onder- komen. In 1976 was het zover en met ons 50-jarig jubileum kon "Bleekrondom" officieel in gebruik worden genomen.