maart 2018

A1 beachkorfbalt in Aalsmeer

Afgelopen zaterdag zijn we met de A1 mannen en vrouwen naar Aalsmeer gereden voor een Beach korfbal toernooi. Onze tegenstanders zijn gewaarschuwd, want onder de naam “De Beach Bleekers” zouden wij wel even de eerste prijs ophalen. Dan moeten we wel even afrekenen met Telstar A1, Tempo A3, Team Gestrand en Regio 72 A1.

KIOS '45 A2 - Rigtersbleek/Cottus A2

Met maar liefst 5 volle auto’s reden we naar Bergentheim om onze dames aan te moedigen bij hun kampioenswedstrijd. Een beetje gespannen begonnen we, 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3 met uiteindelijk de rusttand van 6-8 er werd echt leuk korfbal gespeeld van beide kanten maar wij als trouwe supporters hadden er alle vertrouwen in dat we als kampioen de zaal zouden verlaten.

Seizoensverslag Rigtersbleek/Cottus A1

Zaal competitie 2017/2018 begon met 7 teams, maar door het terug trekken van twee teams, te weten Nääs en TOP zijn we genoodzaakt om drie keer tegen elkaar te spelen. Hieronder vinden jullie de korte wedstrijdverslagen die ik altijd op facebook plaats en het leek me leuk om ze nu als afsluiting zaal ze in de parade te plaatsen. Tevens zal ik aan het eind van dit verslag iets vertellen over de toppers van A1

Rigtersbleek/Cottus 1 - TOP (V) 1

De laatste competitiewedstrijd van het zaalseizoen stond op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten we dat we het zelf in de hand hadden en dat we volle bak moesten gaan. Stel dat we verloren dan was het resultaat tussen de wedstrijd Telstar-Spirit nog van groot belang. Maar deze wedstrijd was bijna gelijk met die van ons en dat risico wouden we dus niet nemen.

SDO (W) D1 - Rigtersbleek/Cottus D1

We moesten afgelopen zaterdag uit spelen tegen SDO. We speelden om 12:10. SDO kreeg als eerst de bal en SDO maakte al snel een doelpunt 1-0. Vervolgens duurde het even maar toen scoorde Gino met een doorloopbal. Wij hadden veel kansen maar misten ze allemaal SDO kreeg de bal en scoorde meteen. SDO maakte 5 goals op een rijtje en het was 6-1 met rust. Toen kregen wij de bal en scoorde Gino weer met een doorloopbal.

HKC (He) A3 - Rigtersbleek/Cottus A2

Na de eerste wedstrijd thuis te hebben gewonnen tegen HKC moesten we dinsdag naar HKC. Thuis was het al een spannende wedstrijd dus zou het uit ook wel worden. Met een hele supporters aanhang gingen we richting Hengelo.

SDO (W) C1 - Rigtersbleek/Cottus C1

In aanloop naar deze wedstrijd was het hele team zenuwachtig, namelijk omdat het mogelijk was om kampioen te worden. De tegenstander stond op de eerste plaats en had het voordeel, maar ook de druk in deze wedstrijd. Als underdog kwamen wij naar deze wedstrijd, want de vorige wedstrijd, thuis, was na een 8 – 3 voorsprong voor ons met rust 9 – 10 verloren gegaan. Omdat SDO 1 punt op ons voor stond, hadden zij aan een gelijkspel genoeg, wij moesten voor het kampioenschap winnen.

Martijn Pals ook volgend seizoen trainer/coach 2e

Rigtersbleek/Cottus heeft overeenstemming bereikt met Martijn Pals als trainer/coach van het 2e voor het volgende veld- en zaalseizoen. Martijn gaat hiermee zijn tweede jaar in als coach van de 2e selectie. Bestuur en TC zijn zeer verheugd dat de we samenstelling van de coaching van 1 en 2 nu rond hebben voor het volgende seizoen.

Rigtersbleek/Cottus C1 - Zwart Wit C1

We hadden zaterdag 3 maart een wedstrijd tegen Zwart Wit in de Pathmoshal. De vakken waren aanval: Lian, Jenna, Romy en ik zelf en de verdediging: Bram, Veronique, Eline en Merle. Linda begon aan de kant. In de rust was het 4-0, na de rust kwam Linda erin en de eindstand was 4-2. Nu we hebben gewonnen kunnen we nog kampioen worden als we de volgende wedstrijd winnen. We gaan ons best doen!!!